Kuba & Pilař architekti s.r.o.

Charakter zástavby: menší měřítko vzniká pomocí skupin nižších domů, pouze podél Komořanské tvoří domy řadu, chránící prostor blíž k Vltavě před hlukem automobilů. Výška domů je tři až šest nadzemních podlaží, ty nižší jsou na severu v sousedství domků a u Vltavy. Komín cukrovaru zůstává zachován jako připomínka historie a je využit jako rozhledna.

Veřejné prostranství: návrh pracuje se čtyřmi menšími veřejnými prostranstvími:
s novou Komořanskou, kde zvlněná zástavba vytváří rozšířené prostory pro zahrádky restaurací či pobyt;
s náměstím s obchody, kavárnami, restauracemi a komunitním centrem a knihovnou u pěší cesty mezi lávkou přes novou Komořanskou a Vltavou
s pláckem s dětským hřištěm a objektem mateřské školy;
a s lesoparkem, který je prostorem pro volnočasové aktivity u starého nádraží.

Obchody a služby jsou rovnoměrně rozděleny mezi náměstí a domy podél nové Komořanské ulice.

VARIANTA 1


VARIANTA 2


Všechny uvedené informace a vizualizace jsou nezávazné a mají pouze informativní charakter.